כספורטאים אנחנו אוהבים להתאמן חזק. אבל יש דבר אחד שאנחנו תמיד נוטים ליחס לו פחות משמעות ולוותר עליו – התאוששות.
זה כבר מובן היטב שאימון מפרק את הגוף שלנו כספורטאים. אימון מעורר תגובת ריפוי והחלמה ולאחר שהושלמה היא מאפשרת לנו לחזור חזקים יותר מבעבר.
עם זאת, מה שלא תמיד מתורגל כראוי הוא פרוטוקול התאוששות הולם. שפע של שינה, תזונה טובה ומנוחה נכונה יסייעו במניעת פציעה ואימון יתר, אבל אנחנו צריכים לקחת בחשבון גם התאוששות אקטיבית.
מהי התאוששות אקטיבית?
התאוששות אקטיבית מוגדרת בדרך כלל כפעילות המתבצעת ברמת מאמץ קלה במטרה לזרז את תהליך ההחלמה וההתאוששות.
יש לבצע את הפעילות בעוצמה שאינה גורמת לנזק נוסף לגוף, אלא מזרזת את מערכות ההתאוששות של הגוף במקום זאת. התאוששות אקטיבית תקדם בניית שריר, סילוק פסולת מטבולית ותזרז תגובות הורמונליות מועילות.
בנוסף לריפוי מהיר יותר, ספורטאים יכולים להנות מיתרונות נוספים של התאוששות אקטיבית.
מכיוון שהאימונים מבוצעים בעצימות נמוכה יותר, ניתן להתמקד במיומנויות ספציפיות כגון צורת שחייה, מנח גוף באופניים ומכניקת ריצה. מכיוון שהמשך והמהירות הכוללים מופחתים, פעילויות אלו הן הזדמנות מצוינת להתאמן עם חברים או משפחה שאולי לא יוכלו להשלים אימון אינטנסיבי יותר.
פעילויות שונות
התאוששות אקטיבית היא גם דרך מצוינת להשתתף בפעילויות השונות מהספורט הקבוע שלכם. פעילויות אלו כוללות טיולים רגליים, יוגה, שחייה ואפילו סקס, שעשוי להיות אחת מצורות ההתאוששות האקטיביות הטובות ביותר הקיימות.
יש לשלב תמיד כמות מתאימה של מנוחה והתאוששות אקטיבית בתוכנית האימון שלכם.
כמות המנוחה וההתאוששות האקטיבית צריכה להיות פרופורציונלית למשך הזמן והעצימות שאתם מעמיסים על עצמכם. לא רק שפרוטוקול התאוששות נכון יעזור לכם לשפר ביצועים, הוא גם יעזור להפחית את הסיכון לפציעות ואימון יתר.